”Ilmastolakot ovat todella tarpeellisia”

Maaliskuussa järjestetty kansainvälinen ilmastolakko liikutti tuhansia koululaisia ympäri maailmaa. Ilmiö on käsittelyssä Hyvän sään aikana -podcastin uusimmassa jaksossa, joka paneutuu nuorten vaikutusmahdollisuuksiin ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Jakson ovat toimittaneet tamperelaisen Sammon keskuslukion viestintälinjan opiskelijat.

Mitä tavallinen nuori voi tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi? Sammon keskuslukion toisen vuoden opiskelijat Palle Pellas, Johannes Siren ja Nea Toijala toimittivat Hyvän sään aikana -podcastin erikoisjakson popcastin nuorten vaikuttamiskeinoista.

Popcast käsittelee vaikutusmahdollisuuksia niin tavallisen lukiolaisen kuin aktiivisesti politiikassa mukana olevan nuoren näkökulmasta. Esiin nousevat etenkin ilmastolakot, jotka ovat yleistyneet viime aikoina.

”Nuorilla on rajoitetusti vaikutusmahdollisuuksia, ja siksi näen koululakot todella tarpeellisina. Ei toki pidä unohtaa, että päätökset syntyvät muualla kuin kaduilla, mutta mielenosoitukset ovat tärkeitä”, sanoo Suomen nuorisovaltuustojen liiton varapuheenjohtaja Matias Mäkiranta.

Sammon keskuslukion opiskelijat jalkautuivat myös Tampereen keskustorille, missä he haastattelivat perjantaisin ilmaston puolesta lakkoilevia aktivisteja. Lisäksi podcastissa kuullaan gallup Sammon keskuslukion opiskelijoilta: olisivatko tamperelaiset nuoret valmiita ilmastolakkoon?

Kuuntele podcast alta!

Tämä podcast on toteutettu yhteistyössä Sammon keskuslukion viestintälinjan kanssa. Lukiolaisten pop-up-toimituksessaan tekemiä yhteistyösisältöjä julkaistaan kevään aikana Hyvän sään aikana -verkkomedian kanavissa.