Silja Annila

Silja Annila on erikoistunut ilmastoasioiden lisäksi tieteestä kirjoittamiseen. Hän työskentelee tällä hetkellä viestintäasiantuntijana tiede- ja asiantuntijaviestintään erikoistuneessa Kaskas Mediassa.

Hyvän sään aikana -kirjaan Annila kirjoitti luvun asumisesta ja rakentamisesta. Ympäristöystävällisen asumisen periaatteet osoittautuvat kaikkea muuta kuin yksiselitteisiksi. 

”Näkemyseroja oli todella paljon. Pelkistetty jako menee luonnollisuuden ja teknologian välillä, mutta siihen väliin mahtuu valtava spektri tapoja elää kestävästi. Jokainen voi itse vaikuttaa oman asumisensa ekologisuuteen, mutta päätöksiä tarvitaan myös ylätasolla: kunnissa, yritysmaailmassa ja valtiollisesti”, Annila sanoo.

Kirjoittajan jutut sivustolla

Ilmastotalous Osa 3: Mitä on yksilön ilmastokestävä talous?

Kasvisruokaa, kierrätettyjä huonekaluja ja vaatteita, vastuullisia sijoituksia, arjen päästöjen kompensointia. Ilmastokestävään arkeen on jo olemassa paljon vaihtoehtoja. Mutta onko yksilön valinnoilla mitään merkitystä maailmantalouden myllerryksissä?  Kaikki tuotteet ja palvelut, joita käytämme, kuluttavat energiaa ja luonnonvaroja. Kestävästä kuluttamisesta on viime vuosina puhuttu yhä enemmän. Moni muistaa otsikot siitä, miten suomalaiset tarvitsisivat melkein neljä maapalloa kattamaan vuosittaisen...
Continue Reading

Kuvakooste ilmastomarssilta: Vakavia kasvoja, vakavia ajatuksia

Ilmastomarssi keräsi Helsingin keskustaan noin 8000 ilmastosta huolestunutta ihmistä. Hyvän sään aikana taltioi kulkueen tunnelmia ja pääsi hetkeksi seuraamaan maailman ajankohtaisimman ilmastotaistelijan, 15-vuotiaan Greta Thunbergin vierailua.
Continue Reading

Anu Harkki joutui vaikenemaan vuosikausia

– nyt entinen tutkimusjohtaja sanoo suoraan, mitä ajattelee Suomen ilmastopolitiikasta
Continue Reading