Alma Onali

Alma Onali on kansainvälisiin ilmasto- ja ihmisoikeuskysymyksiin erikoistunut toimittaja.

Onali on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ulkomaantoimittajana ja lehdistönvapaustoimittajana International Press Institutessa.

Kirjoittajan jutut sivustolla

Hiiligrilli – jakso 4: Suo siellä, hiilinielu täällä

Hiilinielukeskustelu käy Suomessa kuumana, mutta se pelkistyy usein vääntöön metsien hakkuumääristä. Suomessa on metsien lisäksi toinenkin merkittävä hiilinielu, joka löytyy luonnontilaisten suomaiden uumenista. Toisaalta suot voivat olla myös suuri päästölähde. Hiiligrilli-podcastsarjan neljännessä osassa perehdytään soiden sielunmaisemaan tutkimusprofessori Raija Laihon kanssa. Suomi on, tai on ainakin ollut, maailman suhteellisesti soistunein maa. Noin 28 prosenttia Suomen pinta-alasta...
Jatka lukemista

Kolumni: Uneksi minulle parempi maailma

Dystopiaan kuuluu puhua siitä, mitä menetämme, jos emme tee mitään. Utopiaan kuuluu puhua siitä, mitä saamme, jos teemme kaikkemme. Siksi myös journalismissa olisi tärkeää uskaltaa kuvitella parempia maailmoja, kirjoittaa toimittaja Alma Onali.
Jatka lukemista

Oikeutta ilmastolle

Huolestuneella kansalaisella on muitakin keinoja vaikuttaa Suomen ilmastopolitiikkaan kuin kulutuspäätöksillään. Kansalaisella on monia keinoja vaikuttaa, radikaaleimmat haastavat valtion raastupaan.
Jatka lukemista