Sanna Pekkonen

Sanna Pekkonen on yksi Hyvän sään aikana -julkaisun toimituspäälliköistä. Toimittajana hän on työskennellyt viime aikoina etenkin talousjournalismin parissa.
Sanna Pekkonen kirjoitti Hyvän sään aikana -kirjaan yritysten suunnitelmista ilmastonmuutoksen varalle ja teknologioista, joiden avulla hiilidioksidia voitaisiin poistaa ilmakehästä keinotekoisesti tai auringon lämmittävien säteiden pääsyä Maan ilmakehään estää.

Tällaiset uudet teknologiat voivat olla ihmiskunnan viimeinen keino laskea ilmakehän lämpötilaa ja pelastua katastrofilta, mutta toistaiseksi niiden käyttö on kallista ja toimiminen epävarmaa. Silti niihin turvautuminen näyttää yhä todennäköisemmältä.

”Uusiin teknologioihin perehtyminen osoitti, miten valmiita ihmiset ovat pitämään kiinni nykyisestä elämäntavastaan. Näyttää siltä, että olemme valmiimpiä varastoimaan hiilidioksidia merenpohjaan tai ruiskuttamaan rikkihiukkasia ilmakehään kuin tekemään perustavanlaatuisia muutoksia, vaikka merenpohjasta löytyvästä varastotilasta ei ole varmuutta ja rikkihiukaset voivat aiheuttaa katovuosia jo nyt haavoittuvilla alueilla”, sanoo Pekkonen.

Kirjoittajan jutut sivustolla

Hiekkaa silmissä

Saharan autiomaan väitetään olevan ratkaisu, jolla ilmastonmuutos saataisiin laantumaan – ratkaisu kiinnostaa niin öljy-yhtiöitä kuin tutkijoita:”Voisi hyvin olla maapallon keuhkoa”
Jatka lukemista